Lang weekend Ardennen


Van 7 t/m 10 maart 2008 zochten we de rust op en zaten we in een vakantiehuisje in de Ardennen. Lekker de boel de boel laten, doen wat we zelf willen zonder drukte om ons heen. Een lang weekend weg, even weg van de hectiek van alledag. Een korte vakantie in België is ook nog eens lekker dichtbij huis, dus perfect voor als je niet zoveel tijd hebt, maar wel wilt ontspannen. En in de Ardennen kun je zeker je welverdiende rust vinden.

Vakantie Ardennen: het vakantiehuisje

vakantiehuisje Ardennen achterkantvakantiehuisje Ardennen voorkant
Het vakantiehuisje bevindt zich in Baillamont. Dat ligt helemaal in het zuiden van de Ardennen, vlakbij Bouillon, tegen de Franse grens aan. We hebben ons verblijf in België via Belvilla geboekt.

Het huisje was schoon en er waren veel spullen aanwezig, van een dvd-speler tot wierook aan toe. We hebben heerlijk binnen op kunnen warmen bij de houtkachel. Een perfect rustig plekje in de Belgische Ardennen.
Tijdens ons verblijf was voldoende hout aanwezig. Al met al waren we erg te spreken over het gehuurde vakantiehuisje in Baillamont.

Hieronder volgen enkele impressiefoto's van de vakantiewoning en de directe omgeving in het zuiden van de Ardennen.

huisje Ardennen schuurvakantiewoning Ardennen achtertuin
vakantiehuisje Ardennen tuin vakantiewoning uitzicht

 

uitzichtspunt la Semois

Baillamont en omgeving


In de buurt heb je een mooi uitzicht over de rivier La Semois. Deze rivier kronkelt door het zuiden van de Ardennen. Er zijn vele sportieve mogelijkheden in dit deel van de Ardennen, zoals fietsen, wandelen, abseilen, vissen en kayakken.

uitzichtspunt Semois

 

 

 

 


De omgeving is bosrijk en heuvelachtig tot aan het bergachtige toe. Aan de rivier bevinden zich vele campings en vakantiehuisjes. Bovendien stroomt de Semois door de oude stad Bouillon. Deze stad wordt gekenmerkt door een oude burcht van Godfried van Bouillon.

 

vijver vakantiehuis belgie

Vissen en vogelen in de Ardennen


Achter het huisje ligt een kleine vijver waar je kunt vissen. De grootte van de vijver viel wel even tegen. Op zichzelf is er niet gelogen over de grootte van de vijver, want de afmeting wordt nergens genoemd. Toch is de vijver kleiner dan je verwacht als je de tekst op de site van Belvilla leest: "Er is tevens een rubberbootje met peddels en een vishengel".

Toch was er wel voldoende vis aanwezig. Op de foto's verderop zie je diverse vissen die we hebben gevangen. Heerlijk ter ontspanning aan de waterkant en daarna lekker relaxen bij de houtkachel...!

vogels in belgische ardennen

 

 

In het vakantiehuisje was vogelvoer aanwezig. Er hingen vele vogelhuisjes wat erop duidde dat er veel vogels in de buurt moesten zijn. In het vakantiehuis bevonden zich allerlei natuurboeken, waaronder determinatiegidsen voor vogels.

We hebben dan ook vanuit de zitkamer heel wat vogels kunnen bekijken, zoals hier dit koolmeesje en deze vink.

De vogelliefhebber kan zijn hart hier ophalen!

karper karper mond
rijenkarper karper onder water
De karper hierboven op de foto is een Rijenkarper. Klik hier voor meer informatie over karpers.
karper onder water voorntjes
Meer over vissen en alles wat erbij komt kijken vind je op Sportvistips.nl!

Terug naar het overzicht van onze vakantietips.