Bezienswaardigheid Malta: Valetta

Bezienswaardigheid Malta: Valetta

Je bent nu in Valetta, selecteer hier een andere bezienswaardigheid op Malta.

Valetta: de hoofdstad van Malta

De hoofdstad van Malta, Valetta, is één groot museum op zich. De stad werd door de Rooms-Katholieke ridderorde (de Orde van Malta of Maltezer orde) gebouwd. Ondanks verliezen in de Tweede Wereldoorlog zijn er vele bijzondere historische gebouwen en bezienswaardigheden bewaard gebleven. Bovendien zijn er in Valetta ook vele monumenten en museums te vinden. Niet verwonderlijk dat Valetta dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Gezien de korte tijd die we op Malta door hebben gebracht, raadde men ons aan om de filmvoorstelling The Malta Experience te bekijken. In drie kwartier krijg je de roerige geschiedenis van Malta te zien. We vonden het erg indrukwekkend. De Malta Experience is te zien in het Conference Centre in Valetta. Bij het Conference Centre zit ook een café-restaurant, waar we een Maltees broodje (gevuld met warm vlees) gegeten hebben.

Uitzichten in Valetta

Hieronder enkele foto’s van de uitzichten bij Valetta. Links zie je duidelijk dat de oever van de stad versterkt zijn door hoge vestingsmuren. De foto is genomen vanaf de hoger geleden Barracca tuinen. Rechts een foto genomen vanaf een terras bij het Conference Centre, waar je een mooi uitzicht hebt over de baaien en de stad.

Uitzicht vanaf Barracca Uitzicht vanaf Conference Centre
Wat we verder bezocht hebben in Valetta

oorlogsmuseum in ValettaEen echte aanrader is om de St. Johns Kathedraal in Valetta te bezoeken. Verder zijn we naar het Oorlogsmuseum geweest, dat vooral meer tot de verbeelding spreekt als je de Malta Experience bekeken hebt.

Meer over Malta
Selecteer hier een andere bezienswaardigheid op Malta.

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar Malta: algemeen over Malta, natuur.