Bezienswaardigheid Schotland: Edinburgh

Bezienswaardigheid Schotland: Edinburgh

Je bent nu in Edinburgh, selecteer hier een andere bezienswaardigheid in Schotland.

Edinburgh: de hoofdstad van Schotland

Edinburgh ademt cultuur. Dat zie je aan alles als je in de stad bent. Aan de pamfletten die toneelstukken aankondigen, het kasteel, het oude gedeelte van de stad en ga zo maar door!

Edinburgh in augustus

straatheater in EdingburghAugustus is dé maand om de stad te bezoeken als je een cultuurliefhebber bent. Wij dachten er geen festival zou zijn, want in de gegevens van de ANWB stond dat dit gedurende de laatste drie weken van augustus zo was. Dan zouden we het net mislopen. Het tegendeel was waar. We zagen hoe de voorbereidingen werden getroffen voor de Taptoe en in de straten was overal straattheater aan de gang. Heel bijzonder om mee te maken, hoewel soms wat té kunstzinnig naar onze smaak.

Het mooie van Edinburgh in augustus is dat het niet om één festival gaat of alleen de taptoe (hoewel deze het bekendst is), maar dat het aan één stuk door gaat met allerlei losse festivals en straatheaters.

Parkeren in Edinburgh

Op aanraden van anderen hebben we de auto gratis geparkeerd op het Ingliston parkeerterrein bij het vliegveld. Voor niet al te veel geld (£1.30 voor een enkeltje) ga je vervolgens met de bus naar het centrum. Ideaal en voorkomt veel (parkeer)stress en hoge parkeerkosten.

Edinburgh Castle

We konden maar één dag in Edinburgh zijn, dus hebben het kasteel van binnen niet bezocht. Als je wat langer in Edinburgh kunt zijn is het (naar horen zeggen) zeker de moeite waard.

Calton Hill

Een echte aanrader is ook Calton Hill. Een redelijke klim, maar wel met een mooi resultaat. Onderweg kom je een paar bijzondere bouwwerken tegen. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Edinburgh castle Edinburgh Castle voorplein

Hierboven van links naar rechts: aanblik op Edinburgh Castle, het plein voor Edinburgh Castle met tribunes voor de taptoe links op de foto. Hieronder een foto van het uitzicht op Princess Street en rechts uitzicht vanaf de wandeling op Calton Hill.

uitzicht Edinburgh op Princess astreet uitzicht Edinburgh vanaf Calton hill
Meer over Schotland

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie in Schotland: Rondreis, Overtocht, B&B, Landschap.