Duitsland vakantieland

Duitsland vakantieland

Een overzicht van alle reisverslagen en tips van onze vakanties naar Duitsland. Bekijk onze ervaringen met dit land in de vorm van een kampeervakantie bij de Fichtelsee in Oost-Duitsland, een vakantiehuisje in De Harz in het midden van Duitsland en een midweekje in Sauerland in de zomer. Het is een heel divers vakantieland waar je zowel in de zomer als in de winter heel goed terecht kunt! De keuze is alleen misschien een beetje groot…

Vakantietip 1 – Kamperen bij de Fichtelsee

De Fichtelsee ligt op loopafstand van de camping, een in het verleden kunstmatig aangelegd meer. Door de extreme zuurgraad (gemiddelde pH-waarde is 4,2) komt er geen vis in voor. Je kunt goed zwemmen in de Fichtelsee. Verder worden er vanaf het Waldhotel aan de overkant waterfietsen en bootjes verhuurd.

» Lees meer over de Fichtelsee en de omgeving.

Vakantietip 2 – Vakantie in de Harz

Teufelsmauer uitzichtDe Harz in Duitsland is een gebied (middelgebergte) in het midden van Duitsland. Je kunt er heerlijk wandelen en wij hebben veel gevist aan het meer bij het vakantiepark waar we een woning hadden geboekt Am Vatteröder Teich.

» Lees meer over onze ervaringen in de Harz.

Vakantietip 3 – Midweek in Sauerland

Diemelsee zwanen en vishengelEen sprookjesachtige natuur en geen drukte om je heen? Dan is een vakantiehuisje in Sauerland in het vroege voorjaar een goede vakantietip. In Sauerland (Duitsland) kun je goed wandelen en ben je er lekker even tussenuit. In het Wildpark Willingen zie je bijvoorbeeld mooie wilde roofvogels en andere dieren.

» Lees verder over onze midweek in Sauerland…