Bezienswaardigheden in Bilbao

Bezienswaardigheden in Bilbao

Bilbao is niet altijd zo populair geweest als het nu is. Een deel komt door de komst van het Guggenheim museum. Dankzij de toegenomen inkomsten van de stad door onder andere het toerisme, hebben ze veel op kunnen knappen in de stad. Al met al hebben wij ons echt prima vermaakt in de stad. Het is niet enorm groot, maar dat maakt het niet minder leuk.

Wat te doen en zien in Bilbao

Als je naar de stad Bilbao gaat, dan raden we je aan de volgende bezienswaardigheden te bezoeken of activiteiten te ondernemen:

De Vizcayabrug, Puente Colgante.
De Vizcayabrug, Puente Colgante.

Verder kun je met de metro richting strand en daar lekker rondlopen en o.a. de hangbrug Vizcaya bewonderen in Portugalete (die Portugalete en las Arenas met elkaar verbindt), zoals je hieronder enkele mooie plaatjes van ziet. Je kunt op de brug ook omhoog, vanwaar je uitzicht hebt over de stad. Dit hebben wij niet gedaan, trouwens, omdat we al met het treintje omhoog zijn gegaan.
De rivier vlakbij zee en het strand

De rivier de Nervion vlakbij zee
Uitmonding van de rivier de Nervión.
Het strand bij Getxo
Het strand bij Getxo.

Excursies en uitstapjes buiten de stad

Wij hebben het niet gedaan, maar je kunt ook allerlei leuke excursies doen, zoals een wijnproeverij in het binnenland of naar Gaztelugatxeko, waar o.a. scenes voor Game of Thrones zijn opgenomen.

Meer over onze citytrip naar Bilbao

Lees meer over onze stedentrip naar Bilbao, meer specifiek: