Uitzichten Julische Alpen

Uitzichten Julische Alpen

Zelf hadden we nog niet veel gezien of gehoord over de Julische Alpen voordat we in Slovenië geweest waren. Na ons bezoek raden we bergliefhebbers (die er nog niet zijn geweest) echt ten zeerste aan om er eens naar toe te gaan. Het gebergte is echt indrukwekkend mooi en is erg grillig. De naam van de Julische Alpen is ontleend aan Julius Caesar. Hij stichtte hier een provincie met de hoofdstad Cividale.

De berg de Triglav

We hebben een rit gemaakt de Vršič pas op, een slingerweg met 50 haarspeldbochten in totaal. Daar hadden we een geweldig mooi uitzicht op de Julische Alpen, o.a. op de berg de Triglav. Dat is met 2864 m de hoogste berg van Slovenië. Triglav betekent “drie hoofden”, genoemd naar de vorm van deze berg. De drie toppen staan voor het verleden, het heden en de toekomst. De berg geldt als nationaal symbool van de Slovenen en velen volgen de traditie, die zegt dat elke Sloveen de berg tenminste eenmaal moet beklimmen.
Slap Boka, de Boka waterval

De hoogste waterval van Slovenië is de Boka: ca. 106 m hoog. De gemiddelde breedte van de waterval is 18 m. Er loopt een wandelroute naar de waterval. Nu in de zomer was er niet zoveel water, maar er kan wel 100 m2 water per seconde naar beneden storten op de Slap Boka.

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie in Slovenië: over Slovenië, de rivier de Soca, camping.