Kampeervakantie Slovenië

Kampeervakantie Slovenië

Onze vakantie in Slovenië in Triglav National Park

Op 21 Juli 2007 zijn we met z’n tweeën vertrokken naar Slovenië, tent in de auto en rijden maar. Via internet een paar campings in Slovenie uitgezocht die elk in het Triglav National Park lagen en in de buurt van de Soca rivier.

Schone camping in Slovenië

Camping in SloveniëDe eerste camping die we in Slovenië bezochten zijn we direct blijven staan, we vonden namelijk een erg mooie plek.

Daarnaast was de camping zeer schoon en vrij rustig en stonden we niet haring aan haring.

Soca rivier

De Soca rivier, helder koud waterDe camping lag vlak aan de Soca rivier, die erg koud was. Maar er was een mooie plek om te duiken van de rotsen, wel zo snel mogelijk er weer uit klimmen!

Wandelen in de Julische Alpen

Het gebergte in Triglav National Park was ook supermooi, je kunt je daar dagen vermaken met wandelen, maar pas op! Het is er erg ruw, dus het wandelen in de Julische Alpen kan (soms) behoorlijk gevaarlijk zijn.

Informatie Slovenië

Slovenië heeft een oppervlakte van 20.273 km², en is daarmee ongeveer de helft van Nederland. Het land telt ongeveer 2 miljoen inwoners. Ondanks dat het land “klein” is, rijd je niet zo even van de ene naar de andere kant door de hoge bergen in het noord-westen en in het midden. Meer dan 90% van het land ligt dan ook boven de 300 m, en de gemiddelde hoogte bedraagt 600 m. Tot de onafhankelijkheid in 1991 was Slovenië de noordelijkste deelrepubliek van het voormalige Joegoslavië.

Bovec Slovenie

Bovec is een gemeente in het noord-westen van Slovenië in de regio Primorska (Duits: Küstenland, Italiaans: Littorale), gelegen in het dal van de Soča in de Julische Alpen. Bovec verkreeg de status van stad in 1952. Dorpjes zoals Trenta en Soča behoren tot deze gemeente. In de plaats Bovec zelf deden we boodschappen. Daar bevonden zich 3 “Mercators”. Klinkt als heel wat, maar de winkels waren aan de kleine kant. Verder vonden we nog een mini kruidenierswinkeltje.

Triglav National Park en de Julische Alpen

De Julische Alpen strekken zich uit over Italië en Slovenië. Tijdens een rit de Vršič pas op, hadden we een heel mooi uitzicht. Bekijk enkele mooie foto’s en lees meer over de Triglav, de hoogste berg in de Julische Alpen.
Lees meer over onze kampeervakantie in Slovenië: