Lang weekend Londen

Lang weekend Londen

Stedentrip naar Londen

Big Ben en rode dubbeldekker in LondenVan 2 t/m 5 mei hebben we een stedentrip naar Londen gemaakt. We zijn met het vliegtuig naar Heathrow gevlogen en hebben vervolgens een lekker lang weekend in Londen doorgebracht.

We hebben in Londen heel veel verschillende bezienswaardigheden gezien en daarnaast rustig in de Londense parken van het voorjaarszonnetje genoten.

Euston Hotel Londen

We verbleven in het hotel Thistle Euston. Dit hotel bevindt zich heel dichtbij het station Euston. Het was voor ons een ideale plek zo dichtbij het station, van waaruit we gemakkelijk Londen verder konden verkennen.

Thistle Euston was op het moment dat wij er sliepen een 4-sterren hotel. Daar stel je je gelijk heel veel bij voor, maar waar ze hier de 4 sterren vandaan haalden? Het hotel was verder wel schoon, vriendelijk personeel, maar o.a. de kamer en gangen waren vrij oud. Hieronder zie je enkele foto’s van de hotelkamer.

Hotelkamer Hotel Euston Londen Hotelkamer Hotel Thistle Euston Londen

Londen: informatie metro en bus

Als je een weekendje Londen doet, dan is het openbaar vervoer een prima vervoersmiddel. Voor weinig geld koop je een metrokaartje en zijn alle belangrijke delen van de stad goed bereikbaar.

De bus is een andere goede mogelijkheid. Wij hebben dit zelf niet gedaan. Om London eens op een andere manier te verkennen, hebben we wel kaartjes gekocht van ongeveer 20 pond voor een bus die met verschillende buslijnen langs alle toeristische attracties van Londen rijdt. Je kunt op elk moment en op elke halte uit- en instappen en de kaartjes zijn 24 uur geldig. De tour die wij genomen hadden heette The Original Tour – London Sightseeing. Er zat overigens ook nog een gratis minicruise bij inbegrepen, maar die hebben we niet gedaan.
Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie in Londen: