Bezienswaardigheden Valencia

Bezienswaardigheden Valencia

Valencia is niet een extreem grote stad en de meeste bezienswaardigheden kun je te voet bekijken. Het La Ciudad de Artes y Ciencias, de stad van kunst en wetenschap, ligt op zo’n 3 km afstand van het oude centrum, dus dat is wel wat ver om lopend naar toe te gaan vanuit het centrum. Daar vind je o.a. het wetenschapsmuseum. Het strand ligt op zo’n 6 km vanaf het centrum, waarvoor wij een taxi hebben genomen. Ook leent de stad zich goed om een fiets te huren en de verschillende bezienswaardigheden met de fiets op te zoeken.

Bezienswaardigheden Valencia

Station Noord Valencia
Station Noord in Valencia

Enkele bezienswaardigheden op de rij die het bezoeken waard zijn:

En verder…

De stierenvechtarena op het Plaza de Toros.
De stierenvechtarena op het Plaza de Toros.

Verder hebben we o.a. bezocht:

  • Het station van Valencia (Estació del Nord = link naar Google Maps locatie)
  • Het Plaza de Toros met de stierenvechtarena (niet naar binnen geweest)
  • La Lonja de la Seda, de zijdebeurs

Wat we vooral veel gedaan hebben is wandelen door het oude centrum en een terrasje pakken op één van de vele pleinen.Meer over de bezienswaardigheid: La Lonja de la Seda

Binnen in La Lonja de la Seda in Valencia
Binnen in La Lonja de la Seda in Valencia.

La Lonja de la Seda ligt aan de Plaza del Mercado in Valencia en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, waarover je op Wikipedia meer kunt lezen. Je kunt de zijdebeurs bezoeken voor een niet al te hoog bedrag (toen wij er waren 2 Euro per persoon) en op zondag (tussen 10:00 en 14:00 uur) zelfs gratis.

De architectuur en de geschiedenis vonden wij heel mooi om te zien respectievelijk te ervaren. Overal waar je kijkt zie je wel wat moois, zoals marmeren vloeren, hoge statige zuilen, bijzondere details (zoals beeltenissen van figuren, mensen en dieren) indrukwekkende plafonds en deuren. Hiernaast (of boven op je mobiel) op de foto zie je de zogeheten handelshal, ook wel de hal van de zuilen geheten.

De zijdebeurs van de buitenkant.
De zijdebeurs van de buitenkant.
Gevel van de zijdebeurs.
De gevel van la Lonja de la Seda.