Pleinen in Valencia

Pleinen in Valencia

In Valencia heb je ontzettend veel leuke pleinen waar je op en in de buurt vaak allerlei restaurants en terrasjes vindt. Een aantal die wij bezocht hebben zijn het Plaza de la Virgen en Plaza del Reina (bij de kathedraal), het gezellige Plaza del dr. Collado en het Plaza del Ayuntamiento met het stadhuis. Dit is slechts een greep uit de vele pleintjes die de stad rijk is, want er zijn er – zoals het een echte Spaanse stad betaamt – heel erg veel.

Bezochte pleinen in Valencia

Plaza de la Virgen met de fontein in Valencia
Het Plaza de la Virgen in Valencia met in het midden de fontein, in de vroege ochtend.

Plaza de la Virgen

Het Plaza de la Virgen ligt op een steenworp afstand van de accommodatie waarin we verbleven, Cathedral Apartments. Het ligt achter de grote kathedraal van Valencia en in het midden van het plein is een grote fontein. Hier vind je veel terrasjes en kun je lekker in zowel de zon als de schaduw een plekje vinden. Een heel gezellig plein waar veel mensen samenkomen, ook ’s avonds!

Plaza del dr Collado in Valencia
Een broodje eten onder een oude olijfboom op het Plaza del dr. Collado, vlakbij de zijdebeurs.

Plaza del dr. Collado

Wij hebben even een broodje gegeten bij Bar el Kiosko op het Plaza del dr. Colloda nadat we bij La Lonja de la Seda (zijdebeurs) geweest waren. Een heel mooi plekje tussen de oude gebouwen, een plek waar vaak livemuziek gespeeld wordt. Het is ook ’s avonds een bruisend plein waar veel uitgaanspubliek op af komt.

Het Plaza de la Reina

Het Plaza de la Reina is een plein die je niet mist als je naar Valencia gaat. Het ligt voor de kathedraal, aan de zijde waar je de Micalet vindt. Ook hier zijn allerlei restaurants en vertrekken verschillende bussen, waaronder de toeristenbus.
Plaza de la Reina in Valencia

Plaza del Ayuntamiento

Op het Plaza del Ayuntamiento in Valencia vind je het stadhuis en het postkantoor (beiden het bezichtigen waard). Wij hebben even pauze gehouden op het plein op een bankje, waar je mooi uitzicht hebt op de gezellige bloemenstalletjes.
Plaza del Ayuntamiento

Lees meer over Valencia: bezienswaardigheden