Finland Rondreis

Finland Rondreis

Finland rondreis – fly & drive

Wij zijn gevlogen van Amsterdam op Helsinki met de KLM en hadden via Hertz al een auto gehuurd, dus na de landing de tassen opgehaald en de autosleutels en papieren. Een bijna nieuwe Hyundai I30 was het geworden, prima auto.

Ons KLM vliegtuig Onze auto in Finland

Zelf geplande rondreis

Turku Finland

De hele rondreis in Finland hadden we zelf gepland, de eerste stop was dan ook een simpel hotel om de nacht door te brengen. Daarna hebben we verschillende locaties gehad, van een B&B in Kirjais tot een appartement in Valkeakoski, maar ook een huisje met eigen sauna middenin de natuur tot een eenvoudig hotel in Ruokolahti en het luxe Hilton in Helsinki. Zeer gevarieerd dus!

We hebben veel natuur gezien in Finland, maar hebben ook een aantal grote steden opgezocht, waaronder Turku, Tampere en Helsinki.

 

Route in Finland

Onze route liep vanaf Helsinki naar het Westen waar vele kleine eilandjes zijn. Op één van de eilandjes zijn we een paar dagen gebleven. Vanaf daar iets noordelijker richting Turku, wat net iets te bekend was geworden vanwege een aanslag. Maar daar hebben we gelukkig weinig van gemerkt. Nog iets noordelijker zijn we in de richting van Tampere en later Joutsa gereden. Ondertussen ook al richting het oosten gegaan en een paar dagen aan de Russische grens verbleven, vanaf hier via de zee weer naar Helsinki.

Lees op de andere pagina’s meer over onze reiservaringen in Finland (de links vind je onderaan).
Meer over Finland