De camping in Slovenie: Camp Soča

De camping in Slovenie: Camp Soča

We zijn op de camping “Camp Soča” in het plaatsje Soča terechtgekomen. Een mooie, redelijk rustige camping met direct uitzicht op de bergen. Via een trap loop je gemakkelijk naar de rivier de Soča waar je af kunt koelen in het ijskoude water. Het bleek dat één van de sanitairgebouwen nieuw en net pas een week open was. Het sanitair was schoon en behoorlijk luxe voor een camping, met mooie wc’s en douches, zelfs met vaste föhns! Op de camping is een klein cafeetje waar je voor 10 euro per persoon een heerlijke Soča forel met aardappels, salade en een biertje krijgt! We haalden daar ook weleens een halve liter bier voor Euro 1.65 per stuk als we ’s middags terugkwamen op de camping, die we dan bij de tent opdronken. Helaas was het brood niet alle dagen vers en er was zelfs een dag geen brood te krijgen, alleen wat zoete broodjes en chocoladecroissants, waarvan we betwijfelden of deze vers waren.

Camping Soca, schoon en vrije plaatsen

Camping in SloveniëEen mooie schone camping met vrije plaatsen. In het midden-gedeelte heb je erg veel zon en het kan er erg warm worden, dus zoek een plek met wat bomen zodat je de schaduw op kunt zoeken als dat nodig is.

Verkoeling

De rivier bij Camp Soca
Voor verkoeling loop je een vanaf de camping via een trapje naar beneden over de loopbrug en spring je in deze kloof het steenkoude water in.

Uitzichten vanaf de camping in Slovenie

Vanaf de campingplaats heb je mooie uitzichten op de omliggende bergen van Triglav National Park.

Het natuurgebied is echt ontzettend mooi. De bergen om je heen zijn ruw en ongerept. Als je de weg oprijdt vanaf de camping bevindt je je gelijk in het National Park.

Ondergaande zon op de camping
Na achten gaat de zon achter een bergkam, als het overdag 30 graden is is dat een heerlijk moment, met een paar wolkjes krijg je hele mooie plaatjes.Lees meer over onze kampeervakantie in Slovenië: