Joutsa

Joutsa

Pitkäniemen Lomamökit in Joutsa

Vanuit de omgeving Tampere zijn we verder richting de Russische grens gereden en voordat we aankwamen in onze volgende bestemming eerst een wandeling op een eiland gemaakt en boodschappen gedaan in Joutsa, want het huisje ligt ruim een half uur rijden van de eerstvolgende winkel af. De wandeling was nabij Pulkkilantie en heette Luontopolki, mooi door de bossen en langs het water.

 

Het huisje Pitkäniemen Lomamökit

Na de boodschappen en wederom een mooie rit, waarvan de laatste kilometers over gravelpaden, kwamen aan bij Pitkäniemen Lomamökit. Gebeld dat we er waren en even later kwam de eigenaar aangereden en heeft ons naar ons huisje begeleid. Hier hadden we een blokhut met zitje buiten en binnen, een sauna en een geweldig uitzicht over het water. Er zat ook een keukentje in, alleen was het materiaal van voor de oorlog, dat was erg oud. De sauna was hout gestookt en dat is wel erg leuk om te doen, gelukkig koelde het ’s avonds een beetje af en konden we de open haard ook nog aansteken.

   

De omgeving

Heel verrassend, we hebben ook hier een wandeling gemaakt. Er  waren blijkbaar nog meer huisjes in de buurt kwamen we achter, maar allemaal leeg, best gek als je daar zo rondloopt. Het weer was ons wederom goed gezind en hebben weer de nodige kilometers gemaakt en veel natuur gezien.

 
Meer over Finland