Stedentrip Casablanca

Stedentrip Casablanca

In oktober 2019 zijn wij voor een 5-daagse stedentrip naar Casablanca vertrokken. Tweeledig, want we wilden graag ergens naar toe waar het mooi weer is en we wilden graag onze sport (hardlopen) kunnen uitoefenen. Dat kwam mooi uit want de 12e editie van de Casablanca Marathon werd gehouden inclusief een 10 kilometer wedstrijd (onze afstand).

Transport van vliegveld naar centrum Casablanca

We hadden de vliegtickets en het hotel Aparthotel Adagio Casablanca City Center snel geboekt via de bekende wegen en daarna de inschrijving voor de wedstrijd ook snel geregeld. Vervolgens boekten we een taxi van tevoren om ons van het vliegveld naar het hotel te laten brengen. Handig, want zo weet je waar je aan toe bent! Er staan namelijk zo ontzettend veel taxichauffeurs als je het vliegveld uitkomt; maar ja, welke is betrouwbaar? Door van tevoren te boeken en te betalen heb je geen gedoe met afdingen of chauffeurs die veel te veel geld vragen.

Vlucht en taxi

Na een prima vlucht en onze koffers te hebben opgehaald stond onze chauffeur Hakim – waar we al mee geappt hadden – netjes klaar met een bordje met onze naam erop. Dus direct naar de auto en richting het centrum van Casablanca. Het was al donker dus weinig te zien helaas. Het is vanaf het Casablanca Mohammed V Airport naar het centrum toch gauw 35-40 minuten rijden.
Van de ‘bar’ in het hotel naar een loungebar…

Uitzicht vanaf het dakterras van Aparthotel Adagio Casablanca City Center
Uitzicht vanaf het dakterras van Aparthotel Adagio Casablanca City Center.

Aangekomen in het hotel, ingecheckt en naar de bar voor een welverdiend lekker koud biertje. Not! Bar dicht! Viel dat even tegen… En in Casablanca is niet overal bier te koop zoals wij in Nederland gewend zijn. Achteraf bleek de bar in ons hotel helemaal (nog?) geen vergunning te hebben om alcohol te schenken. Dus wij even googlen en een loungebar om de hoek gevonden. Wij ernaar toe rond middernacht en ja hoor, een plaatselijke kroeg waar we heerlijk een biertje konden drinken en daarnaast van live muziek konden genieten. Gezien het al laat was (middernacht) hadden we al snel aanspraak met een groep Marokkanen. Waar je al niet per ongeluk terecht kunt komen! Hoe dan ook moet je in Marokko op zoek gaan naar een loungebar als je zin hebt in een drankje.

Casablanca van dag tot dag

Van dag 1 op naar dag 2 met de Morocco Mall en stadion Mohammed V waar we ons startnummer op moesten halen. Op zondag deden we mee aan de hardloopwedstrijd en bezochten we in de middag de medina. De laatste volle dag van de vakantie stond met name in het teken van de Hassan II moskee.