Valkeakoski

Valkeakoski

Valkeakoski nabij Tampere

Vanuit Kirjais en de omgeving Turku zijn we omhoog gereden richting Tampere, een vrij grote stad in Finland. Wij hebben een appartement gehuurd in Valkeakoski, een kwartier rijden van Tampere. Het appartement Haave waarin we verbleven is een normaal appartementengebouw in de stad, waarin de andere appartementen werden bewoond door mensen die daar gewoon leven.

Appartement Haave

Het appartement Haave in Valkeakoski was netjes ingericht en er was een volledige keuken aanwezig. Op 5 minuten loopafstand waren er allerlei winkels en zelfs een winkelcentrum, waar je alles kon krijgen wat je nodig had. Maar ook kun je vanuit het appartement een mooie wandeling langs en om het water maken.

Op 5 minuten rijden met de auto begint er een heel mooi natuurgebied, waar ook verschillende wandelroutes zijn uitgezet. Niet allemaal helemaal duidelijk, dus houd je GPS in de gaten. Tijdens deze wandeltocht heb ik geprobeerd alle verschillende paddenstoelen te fotograferen welke we tegenkwamen, dat werden er meer dan 25!

    Finland paddestoelen

Een dagje Tampere

Vanuit Valkeakoski zijn we een dag naar Tampere geweest, dit is van de grotere steden in Finland. Hier zijn we eerst naar Pyynikki observation tower geweest en hebben daar een wandeling gemaakt met prachtige uitzichten. Daarna hebben we bij het pretpark Särkänniemi een aquarium bezocht. Normale prijs 12,90 euro per persoon nu gelukkig 6,50 per persoon, want wat viel dat tegen… Net aan 25 bakken en met 30 minuten en twee keer alles te hebben gezien stond je weer buiten. Dat is het geld niet waard.

Verder was er een pretpark, een dierentuin en een indoor speelpark. Veel te doen, maar ook erg prijzig. Daarna nog rondgewandeld in de stad zelf en een lekkere pizza gegeten, ze vroegen of we er knoflook op wilde, nou ja dat wilde we wel, maar deze deden ze er vers, na het bakken op! Poeh wat sterk, maar wel erg lekker.
Meer over Finland