Landschap Schotland

Landschap Schotland

Het landschap van Schotland is ruig en indrukwekkend. De verschillende kleuren groen, bergen en kliffen, maar ook de vele landbouwgebieden, maakt Schotland tot een heel veelzijdig land met een natuur die vele gezichten heeft.

Opvallende natuur Schotland

Het Ben Nevis en Glen Coe National park heeft enorm veel indruk op ons gemaakt. We hebben een retourtocht met een kabelbaan gedaan bij Nevis Range. Wat een adembenemende uitzichten! Het was bovendien een populaire plek voor downhillers om met kabelbaan en fiets en al naar boven te gaan, en vervolgens af te dalen.
Een impressie van het Schotse landschap

Hieronder wat foto’s die een indruk geven van het Schotse landschap, met als eerste 2 foto’s van het Ben Nevis National Park.

Uitzicht vanaf Nevis range Nevis gebergte in Schotland

Twee foto’s onderweg, met links een uitstapje in de omgeving van onze Bed & Breakfast in de buurt van Loch Lomond. Rechts een foto van het landschap onderweg vanuit het dal Glen Coe.

Mooie natuur in Schotland Dal Glen Coa National park

En tot slot 2 foto’s die de natuur van Schotland typeren. Eentje met een ruine (waar je er heel veel van vindt in Schotland) en eentje van de kust (kliffen) in de buurt van Edinburgh.

Ruine in Schotland Rots in Schotland

Meer over Schotland

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie in Schotland: Rondreis Schotland, Overtocht, B&B, Bezienswaardigheden