Hotelli Hirsiranta in Ruokolahti

Hotelli Hirsiranta in Ruokolahti

Hotelli Hirsiranta dichtbij Russische grens

Hotelli Hirshiranti was een verhaal apart. Dit hotel ligt 6 kilometer van de Russische grens. Als je aan komt rijden valt het op dat er geen enkel bord wijst naar dit hotel, maar de navigatie weet de weg. Aan de hand van foto’s herkenden we de gebouwen en gelukkig zat er een klein briefje op de deur dat aangaf dat we goed zaten. De deur was open en wij naar binnen. Het bleek dat we goed zaten, er stond nl. een bordje bij de receptie met onze naam en kamernummer erop en de sleutel zat in de deur – top! Wij naar de kamer gelopen en de ligging van het hotel bekeken en dat was fantastisch.

   

Er was ook een grote eetzaal en iets wat op een bar leek, maar helemaal geen personeel, wel een aantal gasten, maar ook erg weinig. Een jong stel kon wat Engels en er bleken 5 kamers verhuurd te zijn in het hele hotel (20+ kamers). Oke, wij ons dingetje gedaan en afgevraagd hoe laat er ontbijt zou zijn. De volgende ochtend rond 8.30 eens gekeken, maar geen enkele beweging, rond 9.00 uur ook nog niet, gelukkig zelf brood bij ons, dus zelf maar wat gemaakt. Nog steeds geen personeel gezien, in de middag kwam er iemand, maar die zei niks tegen ons, toch vreemd dat je nog niemand gesproken hebt van het personeel na 24 uur te hebben doorgebracht in het hotel. En dat werd ook niet beter… De laatste nacht (van 3) waren er nog maar 2 kamers verhuurd en de ochtend dat we weggingen kwam er iemand naar ons toe die mijn naam noemde en toen ik ‘ja’ zei gaf ze me een bonnetje van de betaling (was al afgeschreven via de creditcard) en zei “no english”. Al met al een vreemde ervaring.

De omgeving van Ruokolahti

Maar als het hotel vreemd is wil niet zeggen dat je geen leuke dingen kunt doen. We hadden het plan opgevat om een stukje te gaan hardlopen en hadden een klein rondje uitgestippeld welke ons wel redelijk vlak leek, over het water om de kerk en terug. Haha vlak, daar kwamen we achter.. Er zat, zagen we achteraf, een stijging in van ruim 8% en niet 1 keer maar wel 3 keer! Pfff, dat zijn we niet gewend in ons vlakke landje. Verder kun je ook hier weer prachtig wandelen en op een kilometer of 8 zat een redelijk grote stad, waar je prima kunt eten. Ruokolahti zelf heeft trouwens een supermarkt en een aantal restaurants.

   

 

 
Meer over Finland