Bezienswaardigheden: dieren in Zweden

Bezienswaardigheden: dieren in Zweden

Dieren in Zweden, dierentuinen

Zweden bestaat voor een heel groot deel uit bos, niet zo vreemd dus dat er veel wilde dieren in Zweden voorkomen. De zes belangrijkste dieren in Zweden zijn de eland, de bruine beer, de wolf, de veelvraat, de lynx en de reuzenos. De eland wordt ook wel de koning van het Zweedse bos genoemd.

Wij hebben geen Zweedse dieren in het wild gezien, maar hebben wel twee dierenparken bezocht.

Eland Safari: Smålandet

Smålandet is een safaripark in Markaryd met elanden en bizons. Je kunt met je eigen auto rijden of met het treintje van het park meegaan. Wij kozen voor onze eigen auto, maar zaten ‘vast’ achter het treintje… Dat had een erg groot voordeel: de chauffeur van het treintje lokte de dieren!

Elandsafari treintje
Koning eland Bizons vlak bij de auto

Natuurgebied met elanden en bizons

De 3 km lange weg van de Eland Safari Smålandet, voert je dwarsdoor een beschermd natuurgebied voor elanden. Sinds 2008 zijn er ook bizons bij gekomen. Het gebied is in totaal 15 ha groot.

Zweedse dieren in Skånes Djurpark

Skånes Djurpark is een dierentuin die midden in de provincie Skåne ligt, vlakbij Höör. Het dierenpark heeft voornamelijk Scandinavische (Zweedse) diersoorten, in totaal ongeveer 75 inheemse soorten. De dieren hebben veel ruimte om zich heen. Enkele dieren worden tijdens openingstijden naar (kleinere) verblijven gebracht voor de bezoekers en buiten de openingstijden naar grotere afgezette gebieden gebracht.

Op het dierenpark wordt door de Zweedse bevolking uitgebreid gebarbecued op de verschillende picknickplaatsen. De entreekaart is na aanschaf geldig voor het hele jaar.

Skanes dierenpark bizon Dierenpark bruine beer Wilde zwijnen aan het relaxen

Van links naar rechts: een bizon, bruine beren en wilde zwijnen in het dierenpark Skånes Djurpark.

Skanes dierenpark eland Herten in het dierenpark Een das in het dierenpark

Van links naar rechts: een eland, een hert en een das.

Verder over Zweden

Bekijk via de volgende links meer over onze vakantie(ervaringen) in Zweden: