Gletsjermeer Jökulsárlón

Gletsjermeer Jökulsárlón

Een bezoek aan de omgeving van het gletsjermeer Jökulsárlón, inclusief een boottocht is zeer de moeite waard. Je waant je echt in een andere wereld.

Over het meer Jökulsárlón

Jökulsárlón is een bijzonder mooi ijsmeer in IJsland. Het is in het zuidoosten gelegen en als je een rondreis maakt over de hoofdweg kom je er langs (kan niet missen). Het is een meer onstaan uit de Gletsjer en heet dus Glacier lagoon (gletsjer meer). Alleen al de rit er naar toe is magnifiek, in de verte zie je de ijstongen van de gletsjer liggen.

Jokulsarlon

Het ijsmeer zelf ligt ook onderaan zo’n ijstong, het meer is 18 km2 groot en heeft dieptes tot 260 meter. Bij aankomst kom je eerst over een brug, waar je het ijsmeer al kan zien. Dit is ook direct de stroming richting zee.

brug Jokulsarlon

Na het parkeren loop je zo naar het ijsmeer en heb je de meest bijzondere uitzichten. IJsschotsen zo groot als flatgebouwen drijven voor je langs. De kleuren in het ijs zijn bijzonder mooi.

Wij hebben in Nederland al tickets geboekt voor een tripje met een Zodiac boot, doe dit wel van te voren, want de tickets waren uitverkocht toen we aankwamen. De motorboot brengt je met een klein gezelschap en met goede kleding naar de rand van de Gletsjer. Van afstand is deze al mooi, maar van dichtbij nog veel indrukwekkender.

zodiac boot ijsland

De uitzichten die je hebt bij het meer en de gletsjer zijn zo mooi, je zou de hele dag daar kunnen zitten en om je heen kijken.

Ijsmeer uitzicht

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar IJsland: Reykjavik, algemeen over IJsland, De watervallen, De gouden cirkel.