Vakantie in de Harz

Vakantie in de Harz

Van 7 t/m 14 augustus 2010 hadden we twee weken vakantie en zijn we een weekje weg geweest naar de Harz in Duitsland, een gebied (middelgebergte) in het midden van Duitsland. Links op de foto hieronder zie je een plein in Halle en rechts uitzicht vanaf de kabelbaan bij Thale.

Plein in de stad Halle in de Harz Uitzicht over Thale in het Harzgebergte

De Harz als vakantiebestemming

Voor ons was de Harz een vrij onbekend gebied. Toch kenden veel mensen de Harz, met name als skigebied. Toen we van tevoren gingen kijken wat de mensen van de Harz vonden, waren de meningen nogal verdeeld. De één vond het heerlijk en de ander vond het te armoedig. Aangezien de Harz vroeger bij het voormalig Oost-Duitsland hoorde, is de armoede nog wel wat voelbaar, maar niet in extreme mate en zeker niet in de toeristische gedeeltes. Onze ervaring was dat de lokale bevolking vriendelijk en gemoedelijk was. De Harz is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een goedkope vakantie met veel natuur, cultuur (steden, kastelen en burchten) en rust, maar ook niet te ver wilt reizen.
Harz vakantiewoning

Vakantiewoning am Vatteroder TeichVakantiewoning am Vatteroder TeichVia Happyhome hebben we een vakantiewoning gehuurd in Vatterode, in de Harz. Het vakantiepark heet Am Vatteröder Teich, en bestaat uit ongeveer 30 vakantiehuisjes. Het ligt in het Oosten van de Harz, aan de rand van het Harzgebergte. Het vakantiepark zelf vonden we wat rommelig. Zo lagen er veel bierdopjes en wat zwerfafval, toch zonde op zo’n mooie locatie.

Vakantiehuisjes Am Vatteröder Teich

De vakantiewoning was redelijk, wel wat verouderd. Na wat rondvraag bleek dat wij ten opzichte van andere huisjes één van de betere hadden. Sommigen hadden een kapotte inrichting (een spiegel), slechte bedden of was de vakantiewoning stoffig. Bij ons was het redelijk netjes. Op zich moet er vrij veel gebeuren in Am Vaterröder Teich om de boel op te knappen. Het vakantiepark ligt perfect aan een meer waar je heel goed kunt vissen. Bekijk meer foto’s van het vissen en de natuur.

Vissen bij het meer am Vaterroder Teich Uitzicht op het vakantiepark am Vatteroder Teich-meer
Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar de Harz: