Zonvakantie op Fuerteventura

Zonvakantie op Fuerteventura

In maart 2017 zijn wij vanaf Düsseldorf gevlogen naar het zonnige eiland Fuerteventura. Dit eiland is onderdeel van de Canarische eilanden die bij Spanje behoren.

Zonvakantie Fuerteventura: De reis

Fuerteventura vliegen

We hebben het vliegtuig vanuit Düsseldorf naar Fuerteventura genomen, een reis van ongeveer 4 uur. Op tijd aangekomen, de koffers opgehaald en onze reisleider opgezocht. Hier snel wat info verkregen en in de bus gestapt richting hotel. Onderweg al kunnen genieten van het mooie eiland, we hadden maar een paar tussenstops en waren dus vlot in ons hotel in Corralejo.

De accommodatie: Arena Hotel

In het Arena hotel in Corralejo werden we vriendelijk ontvangen en kregen we de sleutel van onze kamer. Een ruime kamer met tweepersoonsbed, een zitje binnen en buiten en bankstel. Een aparte badkamer en – ook niet verkeerd in deze landen – een goed werkende airconditioning. Op loopafstand van het hotel was een leuk winkelcentrum waar bijna elke dag wel een soort braderie was.Het strand

Op loopafstand van het hotel was het strand, heerlijk door de duinen er naartoe gewandeld en genoten van de zon, in maart is het water nog te koud om te zwemmen, maar een beetje pootje baden kan altijd.

Fuerteventura strand Fuerteventura duinen
De Buggy tocht

Wat erg leuk om te doen was, was de buggy tocht. Een tocht van 4 uur waarbij we samen in 1 buggy zaten en in het begin rustig achter een 4×4 reden. Onderweg gestopt en een mooie wandeling naar een vulkaan krater gemaakt, erg gaaf om te zien. Ook de uitzichten vanaf de krater waren geweldig. later nog een drankje gedaan bij een erg leuk surfer-cafeetje en via het strand en de zee weer terug. Op het laatst mochten we het gaspedaal nog even goed intrappen! Even lekker scheuren.

Al met al was het een geslaagde week met veel zon, eten en drinken en genieten.

Fuerteventura Buggytocht Fuerteventura krater