Kirjais

Kirjais

Kirjais Zuidwest Finland

Na een nacht in een hotel zijn we doorgereden richting het zuidwesten van Finland, het gedeelte met de vele eilanden. Hiervoor moesten we dus ook een stukje met een Ferry, wat in tegenstelling wat wij gewend zijn, gratis is.

Ferry Finland

B&B Kirjais Kursgård

Wij hadden een B&B geboekt geheten Kirjais Kursgård, zo’n 220 kilometer van Helsinki. Het is gelegen midden in de bossen in een oud schoolgebouw. Er waren verschillende kamers, grote familiekamers, kamers met stapelbedden en gedeelde douches en de kamer die wij hadden gehuurd, tweepersoons kamer met twee bedden en een eigen badkamer. De hostess was ontzettend vriendelijk en bereidde ’s ochtends een heerlijk ontbijt voor ons. Er was een sauna aanwezig en er konden fietsen geleend worden. Op een kilometertje was er een mooi meer, een restaurant en een klein winkeltje

Finland herten

Natuur in Finland

Met de geleende fietsen hebben we een mooi ritje gemaakt en goed kennis gemaakt met de natuur in Finland, vele herten gezien en zelfs een eland! Te ver weg voor een mooie foto helaas. Aan de andere kant van het eiland een paar ontzettend mooie foto’s kunnen maken van het water, de bootje en de natuur.

In het dorp lekker kunnen eten in het simpele, maar goede restaurant en werden we gewezen op een uitkijkpunt, dus na het eten een aantal trappen op en daar was inderdaad een prachtig uitzicht over het water, maar wat nog leuker was, er stond een oude windmolen, welke was ingericht als bibliotheek. Hier kun je boeken lezen en ruilen, gewoon zonder toezicht.
Meer over Finland