Värmland Zweden

Värmland Zweden

Midden in de Zweedse regio (het zogeheten landschap) Värmland troffen we ons eerste vakantiehuisje van onze rondreis door Zweden in 2015. Värmland is een aantrekkelijke bestemming, voornamelijk vanwege de natuur waarin je heerlijk kunt wandelen, fietsen of hardlopen. Verder leent de omgeving zich uitstekend om te gaan kanoën en vissen dankzij de vele meren en rivieren. Dit hebben wij trouwens niet gedaan, puur vanwege de tijd die we voornamelijk aan wandelen en lezen hebben besteed. Onze andere bestemmingen Idrefjäll en Orsa liggen ten Noorden van Värmland in Dalarna. Daar is de natuur wat ruiger en zijn de bergen wat hoger.

Het uitzicht van ons vakantiehuisje in het vakantiepark Björnbyn in Råda, in de provincie Värmland.
Ons uitzicht van het vakantiehuisje in het vakantiepark Björnbyn in Råda, in de regio Värmland.Wandelen en hardlopen in Zweden

We hebben in totaal 4 nachten in het huisje op het park Björnbyn in Råda doorgebracht. Tijdens ons verblijf zijn we de omgeving gaan verkennen en hebben we veel gewandeld en een keer hardgelopen in de directe omgeving. De hardlooproute ging deels over de Klarälvsbanan, een 90 km lang fiets- en wandelpad. Het was er een stuk heuvelachtiger dan we vooraf ingeschat hadden, maar dat maakte de uitdaging extra leuk! In de omgeving van Eksharad zijn verschillende wandelroutes uitgezet met onderstaande waterval Brattfallet als een van de mogelijkheden om naar toe te lopen. Er zijn routes van verschillende afstanden.

De waterval Brattfallet met de kenmerkende rode rotsen.
De waterval Brattfallet met de kenmerkende rode rotsen.
Prachtige hoge bomen tijdens een wandeling in Zweden.
Prachtige hoge bomen tijdens een wandeling in Zweden.