Vakantie in Friesland

Vakantie in Friesland

Van maandag 1 september 2008 t/m vrijdag 5 september 2008 hebben we een vakantie in Friesland doorgebracht. Ons belangrijkste criterium was dat we dichtbij het huisje konden vissen. Dit is zeker geslaagd met onze vakantiewoning in Friesland. Het vakantiehuis heet “Pakes Huske” en bevindt zich in Menaldum, dichtbij Leeuwarden. Sinds augustus 2010 hebben ze ook een eigen website: Boerderijtjefriesland.nl

Vakantiehuisje Friesland, recreatie en omgeving

Vooraanzicht vakantiehuisje in Friesland Pakes Huske vakantiewoning Pakes Huske van de zijkant

De foto’s hierboven tonen de door ons gehuurde vakantiewoning. Het huis ligt midden tussen de weilanden en als je van paarden houdt, kun je hier ook zeker je hart ophalen. Dichtbij dit Friese vakantiehuisje (aan de overkant van de weg) ligt een meertje boordevol vis.

Riet bij het huisje in MenaldumVissen op het meertje bij het huisjeVanaf een bootje dat bij de vakantiewoning hoort zaten we rustig tussen het riet en vingen we meer dan 100 vissen. Op Sportvistips.nl vind je meer informatie over de vissen die we gevangen hebben.

Door het riet zaten we goed beschut en konden we ondanks de harde wind prima zitten. Het weer was niet optimaal, maar doordat het meertje zo dichtbij het huisje lag, konden we zo naar het bootje lopen als het droog was en de hengels uitgooien.

Uitgewaaid waren we zeker na deze midweek vakantie in Friesland!
Recreatie Friesland

We hebben niet alleen gevist in Friesland. In de omgeving van Menaldum is genoeg recreatie mogelijk, er zijn allerlei bezienswaardigheden en activiteiten. Wandelaars en fietsers kunnen zich prima vermaken in de mooie omgeving van Friesland met haar uitgestrekte land en schilderachtige dorpjes. We hebben gezien dat wandelen in Friesland ook aardig populair is en hebben redelijk wat wandelaars gezien. Wel logisch met die rust en ongerepte natuur.

Harlingen Friesland

De haven in HarlingenHarlingen is één van de Friese Elfsteden. De stad heeft vele monumenten en al dat water in Harlingen maakt het geheel levendig en geeft een authentieke sfeer. Tot in het centrum zijn grachten waar schepen voor anker liggen.

Vanaf Harlingen vertrekken dagelijks veerboten naar de Waddeneilanden. Verder biedt de stad diverse watersportmogelijkheden. Als je van lekker eten houdt, kun je in Harlingen je hart ophalen in de visrestaurants.

Oldehove Leeuwarden

Oldehove in LeeuwardenIn Leeuwarden hebben we rondgewandeld door het centrum. Links op de foto zie je de scheve en kromme toren Oldehove, de toren van Pisa van Leeuwarden.

In Leeuwarden vind je veel kunst en cultuur. Zo zijn er vele monumenten, musea en kunstpodia. De hoofstad van Friesland is ook één van de Friese Elfsteden. Het water in de stad betreft een aantal belangrijke routes voor de watersport. Ook in Leeuwarden zorgen de grachten voor een bijzondere sfeer.

Oudebildtdijk en Zwarte Haan

Uitzicht Zwarte Haan bij Oude BiltdijkNatuurlijk zijn we ook bij de Waddenzee geweest en hebben we in het noorden van Friesland een stuk rondgereden. Zo zijn we over de Oudebildtdijk gereden, de langste straat van Nederland.

Bij Zwarte Haan vind je een mooi uitzichtspunt waar je op de dijk ver over de Waddenzee kunt kijken.