Vakantie in Sauerland

Vakantie in Sauerland

Midweek Sauerland, vakantiehuis in Duitsland

In de tweede week van onze vakantie begin september 2008, hebben we een vakantiehuisje in Duitsland geboekt, in Brilon-Madfeld, in de buurt van Willingen.

Skischans nabij Willingen Meer Diemelsee in Sauerland Dorpje in Sauerland

Waarom een vakantie in Sauerland? We hadden geen zin om lang te reizen of ver te rijden.
Soms vergeet je gewoon dat je niet ver hoeft te reizen voor een mooie vakantiebestemming.
Vakantie vieren kan ook dichterbij huis en Sauerland is een mooi stuk natuur in de buurt!

Vakantiewoning Sauerland te Madfeld

Uitzicht Sauerland op dierenparkDe door ons gehuurde vakantiewoning bevindt zich in Madfeld, Duitsland. Madfeld ligt op ca. 30 km afstand van Willingen, een bekendere (wintersport)plaats van Sauerland. Willingen is een wat groter dorp, dat wat meer gericht is op het uitgaansleven. Het komt wat toeristischer (drukker) over.

Op ca. 15 km afstand van Madfeld ligt de Diemelsee, een prachtig meer met allerlei ontspanningsmogelijkheden: zwemmen, fietsen, wandelen, varen, vissen, etc. Sauerland is zeer geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die rust zoeken. Lees verder over de Diemelsee.

Vakantie activiteiten Sauerland

Rodelbahn in SauerlandIn Sauerland is genoeg te doen. Zo bevindt zich in Willingen een dierenpark, zijn er vele leuke pitoreske dorpjes en veel mogelijkheden voor sport en ontspanning.
Denk aan zwemmen, rodelen, sauna bezoekjes en fietsen.

Verder kun je heel goed wandelen in het heuvelachtige landschap. Bij toeristische informatiepunten kun je wandelkaarten en wandelroutes vinden. Het landschap leent zich ook uitstekend voor mountainbiken.

Op de foto linksboven op deze pagina zie je een skischans in Willingen. Ook in de zomer is dit een indrukwekkend gezicht. Wil je een goede conditietraining doen? Loop dan de treden langs de skischans omhoog… Niet zo sportief aangelegd? Je kunt ook met een lift naar boven.
Brilon Sauerland

Madfeld hoort bij de gemeente Brilon. De gemeente (en stad) Brilon ligt in het district Hochsauerlandkreis in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

De stad Brilon telt ca. 27.000 inwoners (in 2008). De stad is erg leuk om door heen te lopen met haar mooie witte vakwerk huizen zwarte balken.

Je kunt prima winkelen in Brilon. Daarnaast biedt de stad mooie bezienswaardigheden, zoals kerken en monumenten.

Lees meer over enkele bezienswaardigheden in Sauerland: dierenpark Willingen, de Diemelsee.