Korte vakantie naar Malta

Korte vakantie naar Malta

Uitzicht op Malta over de zeeVan 12 t/m 16 maart 2010 zijn we er even tussen uit gegaan: een korte vakantie naar Malta dit keer! Malta is een heel interessante dwergstaat met veel bezienswaardigheden, met veel zon en vooral veel cultuur. Het eiland heeft een uitgebreide geschiedenis, waarin veel gebeurd is. Dit komt vooral door de gunstige ligging van Malta in de Middellandse Zee: een strategisch punt voor het beheersen van de zee en de omliggende landen. Deze vakantie naar het eiland Malta was een bijzondere ervaring, je waant je even in een totaal andere wereld met Zuid-Europese en Arabische invloeden.

Meer informatie Malta

Malta is een eilandengroep, waarvan Malta, Gozo en Comino de drie bewoonde eilanden zijn. Het heeft een subtropisch Middellandse Zeeklimaat met droge hete zomers en vochtige winters met een gemiddelde jaartemperatuur van 19 graden. De zomers zijn heet met gemiddeld 22 graden in april en 28 in oktober. Hieronder lees je meer over ons hotel en het vervoer op Malta.

Hotel Malta

Bayview hotelBayview hotelkamerWe verbleven in het Bayview hotel in Sliema. Het hotel was netjes, maar lag aan een drukke doorgaande straat. We hadden een vierpersoons kamer geboekt en kregen een kleine kamer toegewezen waar je net met twee personen in kon staan. Gelijk terug naar de receptie, en na wat overleg kregen we een appartement toegewezen, dat op loopafstand van het hotel lag.

Malta vervoer

De bussen in VallettaHet hoofdeiland Malta is niet zo groot. De gemakkelijkste en goedkoopste manier om het eiland te verkennen is met de bus. Het gunstigst is om direct kaartjes te kopen bij de chauffeur, en niet een dagkaart. Zorg dat je genoeg kleingeld bij je hebt, want grote biljetten accepteren ze niet. Voor een paar Euro reis je naar de verste haltes. Sommige bussen waren erg oud,
maar dat had ook weer z’n charme.

Hierboven op de foto zie je het busstation in Valletta, waar alle bussen vandaan vertrekken.
Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar Malta: bezienswaardigheden, natuur.