Golden Circle IJsland, Gouden Driehoek

Golden Circle IJsland, Gouden Driehoek

The golden circle, ook wel de gouden driehoek genoemd is een verzamelnaam voor een aantal prachtige bezienswaardigheden in IJsland die je vanuit Reykjavik kunt gaan bekijken in 1 dag.

Geysir geisers

Als eerste stop zijn we naar de beroemde geisers geweest; wat een bijzonder spektakel is dat. Je ziet heel langzaam de waterdamp hoeveelheid stijgen en dan ineens Boem! Een hoop water en stoom knalt de lucht in. De hele omgeving is erg bijzonder om te zien.Geysir bronnen

Gulfoss waterval

Gulfoss watervalStop 2 was de Gulfoss waterval, wat een geweld kwam daarvan af zeg – echt indrukwekkend.

Gullfoss is in het Nederlands “Gouden Waterval”

Het water valt in 2 trappen naar beneden in een kloof; trap 1 in een val van 11 meter en trap 2 in een val van 21 meter. De trappen bestaan uit harde lagen basalt die worden afgewisseld door zachtere materialen. De kloof is meer dan 70 meter diep, 20 meter breed en 2,5 kilometer lang.Kerid vulkaan

De derde stop was de Kerid vulkaan, de vulkaan Kerið, wat zich als “vaas” laat vertalen. Het is een zogenaamde explosiekrater van 170 bij 270 meter groot en 55 meter diep.

Een ontzettend indrukwekkende krater van een inactieve vulkaan, je kunt er helemaal omheen lopen en ook naar beneden tot aan het water.

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar IJsland: Reykjavik, IJsland algemeen, De watervallen, Het IJsmeer.