Informatie natuur Harz

Informatie natuur Harz

De natuur in de Harz kenmerkt zich door heuvels, (naald)bossen, beekjes en rotsen (rotsformaties). Je kunt er prima wandelen, zeker in het nationale park van de Harz in het Harzgebergte, het zogeheten Nationalpark Harz.

Bezienswaardige natuur in de Harz

Wat betreft natuur en actieve vakanties, is er in de Harz van alles te doen. Je kunt mountainbiken (downhill), paardrijden, vissen, nordic walking en klimmen. Gezien wij een week weg waren hebben we lang niet alle natuurlijke bezienswaardigheden kunnen zien. Wat hebben we wel gedaan?

  • Gewandeld bij de Teufelsmauer
  • Kabelbaan bij Thale naar de Hexentanzplatz
  • Walbeck kinderboerderij bezocht
  • De dierentuin bij Aschersleben bezocht
  • De Rosengarten in Sangerhausen bekeken

Vissen in de Harz

Op meerdere plekken in de Harz kun je goed vissen. Gezien de mooie ligging van het vakantiehuisje aan een meer hoefden we niet ver weg. We hebben daar perfect kunnen vissen, zoals je hieronder kunt zien. Lees meer over vissen in de Harz.

Vissen meer am Vaterroder Teich Spiegelkarper in de Harz
Foto’s bezienswaardigheden natuur Harz

Bekijk hieronder enkele foto’s van mooie natuurlijke bezienswaardigheden in en rond de Harz.

Kabelbaan naar Hexentanzplatz bij Thale

De kabelbanen bij Thale naar de Hexentanzplatz moet je echt niet overslaan als je in de buurt bent. We hadden hele mooie uitzichten over het Bodetal, zoals je hieronder kunt zien.

Uitzicht Bodetal Kabelbaan bij Thale

De rozentuin nabij Sangerhausen

De Rosengarten in Sangerhausen in een geliefde rozentuin en wordt druk bezocht, ook door de plaatselijke bevolking om even lekker een dagje tussen uit te gaan. Toen wij er waren (7 t/m 14 augustus) stond niet alles in bloei, maar het was wel een leuk uitstapje, lekker wandelen door de rozentuin. Ze hadden vele kaarsenstandaards langs de paden in het park, omdat er ’s avonds een groot feest zou zijn, de nacht van de 1000 lichtjes.

Rosengarten bij Sangerhausen Rosengarten bij Sangerhausen-Harz Roos in de tuin bij Sangerhausen

De Teufelsmauer

Onderweg naar Thale, kwamen we bordjes tegen met “Teufelsmauer”. Dat leek ons wel een leuke bezienswaardigheid, dus wij de bordjes volgen, waarna we op een parkeerplaatsje kwamen waar enkele wandelroutes startten. Na een korte wandeling kwamen we bij de Teufelsmauer, een rotsformatie die van Blankenburg (Harz) via Weddersleben en Rieder naar Ballenstedt loopt. Erg indrukwekkende rotsen van zandsteen.

Teufelsmauer nabij Thale Teufelsmauer uitzicht

Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar de Harz: algemeen over de Harzbezienswaardigheden.