Stedentrip Bilbao in april

Stedentrip Bilbao in april

Van 21 april t/m 25 april 2019 hebben wij een stedentrip naar Bilbao gemaakt. Deze stad in het Baskenland, in het noorden van Spanje is van oudsher een industriestad. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, die zich kenmerkt door moderne architectuur en culinaire verrassingen. De opbloei is vooral te danken is aan de komst van het Guggenheim museum. Toch is er veel meer te zien dan dat, zeker als je de tijd neemt de stad te leren kennen, zoals wij gedaan hebben!
Overnachten in Bilbao

We hebben in het NH Hotel Collection Villa de Bilbao gezeten, vlakbij het stadion (en metrostation) San Mames en het park Dona Casilda Iturrizar. Op de rotonde bij het hotel staat het monument Sagrado Corazón, het heilige hart. Verderop op deze pagina (na de foto’s van deze bezienswaardigheden in de buurt van het hotel) lees je meer over onze stedentrip naar Bilbao.

Culinair Bilbao

Pintxos.

Het Baskenland noemt zich ook wel “The Culinary Nation”. Dit zag je ook zeker terug in de stad Bilbao in de vorm van de vele barretjes en restaurants. Wij hebben ons met name tegoed gedaan aan de overheerlijke pintxos.

Lees meer over onze ervaring met eten en drinken in Bilbao.

Bezienswaardigheden Bilbao

Puppy bij Guggenheim.

In Bilbao zijn er allerlei bezienswaardigheden, waaronder het Guggenheim museum, de oude stad en diverse plekken buiten de oude stad die het bezoeken waard zijn. Zo kun je met een treintje naar Artxanda, vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

Bekijk de verschillende bezienswaardigheden.

Hardlopen langs de rivier

We hebben een leuke hardloopronde gemaakt langs de rivier de Nervión die door de stad stroomt. Ook perfect om te wandelen.

Lees meer over hardlopen en wandelen langs de rivier in Bilbao.