Vakantie naar Zweden

Vakantie naar Zweden

Vakantie Zweden 2009 | Skåne, Zuid-Zweden

We besloten deze zomer voor het eerst naar Scandinavië te gaan: een combi-vakantie Denemarken Zweden! We hadden zelf twee vakantiehuisjes geboekt. De eerste week, van 11 juli t/m 18 juli, gingen we op vakantie naar Zweden.

Vakantiehuis Zuid Zweden (in Asljunga)

Het vakantiehuis dat we via Novasol geboekt hadden, ligt in het plaatsje Asljunga in de provincie Skåne in Zuid-Zweden.Het vakantiehuis bevindt zich op ca. 100 m van het meer Åsljungasjön. Het dorp Asljunga is een plaatsje met voornamelijk vakantiehuisjes. Het huis heeft het typische uiterlijk dat vele huizen in Zweden hebben. Lees hier meer over de typische rode kleur.

Vakantiehuisje Zweden Asljunga oprit Vakantiehuisje Asljunga vooraanzicht Vakantiewoning Asljunga zijaanzicht

Orkelljunga, vlakbij ons vakantiehuis

Een grotere plaats in de buurt van ons gehuurde vakantiehuis in Zweden is Örkelljunga, waar je o.a. een toeristenbureau, enkele winkels en restaurantjes vindt. Wij werden overigens zeer vriendelijk geholpen in het toeristenbureau. Dichtbij Orkelljunga zijn ook leuke bezienswaardigheden, zoals ruines en een openlucht museum.

Vakantie Zweden | info

Al met al was het een heerlijke vakantie. Zweden is een mooi uitgestrekt land, nog niet overspoeld met toerisme. Toch is er genoeg te doen in (Zuid-)Zweden. We hebben verschillende steden en dierentuinen bezocht, en hebben genoten van de rust en natuur. Voor ons een perfect vakantieland en zeker de moeite waard om verder te verkennen.

Kattegat Zweden
Meer Zweden info

Meer info? Lees via de volgende links meer over Skane, (Zuid-)Zweden: