Parken en tuinen in Valencia

Parken en tuinen in Valencia

Valencia kent talrijke parken en tuinen waar wij de nodige tijd hebben doorgebracht. Lekker wandelen in het Jardines del Real, hardlopen in het Turiapark en ronddwalen in het Jardines de Monforte. Naast deze drie parken en tuinen die wij bewust bezocht hebben, zijn er nog veel meer parken in Valencia te vinden. Bekijk op Visitvalencia.com een overzicht in en buiten de stad.

Parken en tuinen in Valencia

Jardín del Turia, het Turiapark

Het 9 kilometer lange Jardín del Turia ligt op de plek van een voormalige rivier die door de stad stroomde, de rivier de Turia. Na een overstroming op 14 oktober 1957 besloot de regering de rivier deels droog en om te leiden. In plaats van de in eerste instantie bedachte snelweg, werd er uiteindelijk een park aangelegd, gelukkig :-). Het Turiapark is erg groot en kun je niet missen als je naar Valencia gaat. Het park wordt heel sportief gebruikt: je ziet er veel wandelaars, hardlopers en er zijn diverse voetbal- en speelvelden te vinden. Ook wij hebben er een rondje hardgelopen!

In en aan het einde van het park ligt het Ciudad de las Artes y las Ciencias, waarin een eigen tuin is aangelegd die de naam L’Umbracle draagt.

Jardín del Turia, het Turiapark, een sportief parkUitzicht over het Jardín del Turia, het Turiapark, een sportief park

Jardines del Real

Een leuk (en ook groot) park om te bezoeken in Valencia is het Jardines del Real. Je vindt het Jardines del Real ter hoogte van de brug Puente del Real. Het park heet ook wel Jardín de Viveros en is heel groot. Er zijn o.a. verschillende (grote) bomen, oude fonteinen en beelden, een volière en een vijver. Een heerlijk park waar je lekker in de schaduw bij kunt komen op een bankje en lange wandelingen kunt maken. Wij hebben overigens niet het Museo de Ciencias Naturales bezocht dat ook in het park ligt, waar je voor een paar Euro naar binnen kunt gaan en vooral leuk lijkt voor (kleine) kinderen.
Jardines del RealJardines del Real vijver

Jardines de Monforte

De tuin Jardines de Monforte is een oude tuin (park) in de buurt van het park Jardines del Real. Een heel rustig plekje (toen wij er waren in oktober) met vele mooie beelden en een prachtige bougainvillea-tunnel die bij ons helaas niet meer in bloei stond. De ingang is aan de Carrer de Montfort, waarbij het net lijkt alsof je een woning binnen loopt, maar daar mag en kun je gewoon doorheen lopen.

Jardines de Montforte

De ingang van de Monforte tuin
De ingang van Jardines de Monforte.
Jardines de Monforte, de tunnel
De bougainvillea-tunnel, niet meer helemaal in bloei.

Lees meer over Valencia:

Algemeen
Alle bezienswaardigheden
Pleinen