Casco Vieje (oude stad) in Bilbao

Casco Vieje (oude stad) in Bilbao

De oude stad Casco Vieje in Bilbao kun je te voet vanuit vele hotels vrij makkelijk bereiken. Wij zijn er met de metro vanaf ons hotel naar toe gegaan omdat we nog vrij veel gingen wandelen. Met de tram kun je er ook prima naar toe. Aan de rivier ligt de Mercado de la Ribera, goed te combineren met een bezoekje aan de oude stad.

Smalle steegjes en pintxos-bars

De oude stad (Casco Vieje) in Bilbao kenmerkt zich door smalle straatjes met allerlei kleine winkels en pintxos-bars. Op Tweede Paasdag liepen we er rond en was het er erg gezellig met alle Spanjaarden op straat en een drankje in de hand.

Wat te zien in Casco Vieje

Ons belangrijkste advies is vooral om er lekker rond te wandelen door de kleine straatjes. Je vindt er o.a. de Santiagokathedraal en de hondenfontein, fuente del Perro.

In de buurt van de metrohalte Casco Vieje vind je de kerk San Nicolás de Bari en de trappen aan de Calzadas de Mallona nabij het archeologisch museum, die wel wat weg hebben van de Spaanse trappen in Rome.

Loop sowieso even naar de rivier bij de oude stad en naar het theater Arriaga. Erg mooi!
De Mercado de la Ribera

De Mercado de la Ribera is een grote markthal in Spanje waar je heerlijk kunt eten en van alles kunt kopen. Let wel even goed op de openingstijden.

Eten in de Mercado de la Ribera
Eten in de Mercado de la Ribera.
Eten in de Mercado de la Ribera
De Mercado de la Ribera.