Bezienswaardigheid Malta: Medina

Bezienswaardigheid Malta: Medina

Je bent nu in Medina, selecteer hier een andere bezienswaardigheid op Malta.

De voormalige hoofdstad Medina

Medina (Mdina) is de voormalige hoofdstad van Malta. Het wordt ook wel de stille stad genoemd, omdat er geen auto’s rijden. Je waant je terug in de Middeleeuwen met de nauwe steegjes en bijzondere bouwstijlen. Toen we de poort van Medina binnenliepen werden we benaderd door verschillende verkopers die ritjes aanboden met paard en wagen om de stad te verkennen. Medina is niet zo groot en je kunt het met een reisgids prima lopend af. Het is natuurlijk wel een leuke ervaring om met paard en wagen door de hobbelige straten te rijden.

Als je naar Malta gaat, moet je zeker Medina niet overslaan!

De ingang van de Medina, stadspoort Smalle steeg in de Medina

Mooie uitzichten Mdina

Uitzicht vanaf de MedinaEen lekkere capuccinoMdenia is met recht een stille stad, de rust die er heerst is echt een verademing. Op het terras, waar we deze heerlijke capuccino dronken, was het natuurlijk wel wat drukker.

Het gekke was dat we daar niks van merkten toen we door de nauwe straatjes wandelden. Vanaf het terras waar we zaten (en de vestingmuren van Medina) heb je geweldig uitzicht over Malta.

De kathedraal van Medina

Een bezoek aan de Kathedraal van Medina is zeker de moeite waard. Je betaalt entree, waarmee je ook het tegenoverliggende museum kunt bekijken.

Voorkant kathedraal Medina

Selecteer hier een andere bezienswaardigheid op Malta.
Bekijk meer foto’s en lees verder over onze vakantie naar Malta: algemeen over Malta, natuur.